Önskar hyra lägenhet

Vill du hyra en lägenhet hos oss? Välkommen!

För att söka en bostad hos oss måste du registrera dig på Mina sidor. Välj Mina sidor och sedan Registrera dig. För att skapa ett konto måste du ha svenskt personnummer. Har du inget sådant ber vi dig att kontakta oss på telefon 0321-53 16 50, så hjälper vi dig.

När du registrerat dig kan du anmäla vilka områden och vilken typ av lägenhet som du är intresserad av. För varje dag du finns registrerad på Mina sidor får du en poäng. Ju fler köpoäng du har desto större chans har du att få ett erbjudande.


För att få skriva kontrakt har vi ett antal krav du måste uppfylla:
– Du måste ha fyllt 18 år.
– Du får inte ha några skulder eller betalningsanmärkningar hos Kronofogden -genom att anmäla ditt intresse, godkänner du att vi tar en kreditupplysning.

Stubo är ett allmännyttigt bolag, ägt av Ulricehamns kommun, och har som uppdrag och mål att leverera bostäder för alla. Detta innebär alla typer av inkomster inklusive bidrag och stöd räknas. Som inkomst räknas lön, a-kassa, pension, och även försörjningsstöd, bostadsbidrag, bostadstillägg, barnbidrag, etableringsstöd etc. Den disponibla inkomsten efter betald hyra ska motsvara det av Kronofogdemyndigheten fastslagna förbehållsbeloppet.

Alla sökande kommer att få visa intyg på inkomst före tecknande av kontrakt.

Är ni två som söker och vill stå med på avtalet, behöver båda kunna visa intyg på inkomst.

Antal personer per lägenhet

1:a upp till 30m2

“Hyresgästen och Hyresvärden är överens om att det, med hänvisning till lägenhetens area, inte får bo mer än en person i den hyrda lägenheten. Hyresgästen förbinder sig därför att tillse att endast en person bor i lägenheten. Detta är av väsentlig vikt för Hyresvärden.”

1:a större än 30m2

“Hyresgästen och Hyresvärden är överens om att det, med hänvisning till lägenhetens area, inte får bo mer än två personer i den hyrda lägenheten. Hyresgästen förbinder sig därför att tillse att endast två personer bor i lägenheten. Detta är av väsentlig vikt för Hyresvärden.”

2:or upp till 45 m2

“Hyresgästen och Hyresvärden är överens om att det, med hänvisning till lägenhetens area, inte får bo mer än två personer i den hyrda lägenheten. Hyresgästen förbinder sig därför att tillse att endast två personer bor i lägenheten. Detta är av väsentlig vikt för Hyresvärden.”

2:or över 45m2

“Hyresgästen och Hyresvärden är överens om att det, med hänvisning till lägenhetens area, inte får bo mer än tre personer i den hyrda lägenheten. Hyresgästen förbinder sig därför att tillse att endast tre personer bor i lägenheten. Detta är av väsentlig vikt för Hyresvärden.”

3:or

“Hyresgästen och Hyresvärden är överens om att det, med hänvisning till lägenhetens area, inte får bo mer än fyra personer i den hyrda lägenheten. Hyresgästen förbinder sig därför att tillse att endast fyra personer bor i lägenheten. Detta är av väsentlig vikt för Hyresvärden.”

4:or

“Hyresgästen och Hyresvärden är överens om att det, med hänvisning till lägenhetens area, inte får bo mer än sex personer i den hyrda lägenheten. Hyresgästen förbinder sig därför att tillse att endast sex personer bor i lägenheten. Detta är av väsentlig vikt för Hyresvärden.”

Tänk på
Efter ett obesvarat erbjudande kan du inte göra några nya intresseanmälningar under de kommande tre månaderna. Efter fem nej tack till erbjudande under ett år kommer din ansökan att raderas. Lämna därför bara intresseanmälningar på de lägenheter du kan tänka dig att tacka ja till.

Hur håller jag koll på lediga lägenheter?

Håll utkik på hemsidan och i din mejl!

Lediga lägenheter annonseras alltid ut på stubo.se i 7–10 dagar. Du kan använda dig av mejlbevakning genom att fylla i din mejladress på Mina sidor. Då får du ett meddelande av oss när det finns något ledigt som matchar dina önskemål.

Vem får lägenheten?

Du anmäler dig till den eller de lägenheter som du är intresserad av. När sista dag för intresseanmälan passerat sorteras alla sökande i poängordning. De som har flest poäng och uppfyller alla våra krav får en inbjudan till visning och den som efter visning tackar ja blir erbjuden att skriva kontrakt.


Övriga uthyrningsobjekt

Utöver lägenheter hyr vi på Stubo ut följande:

Förråd

Hyresgäster som hyr lägenheter har ett tillhörande förråd och du uppmanas att omedelbart i samband med inflyttning sätta dit hänglås för att undvika att någon annan sätter in saker och skräp. Vid avflyttning är det du som hyresgäst som ansvarar för att tillhörande förråd töms och städas.

Miljö-, och brandfarliga ämnen får inte sättas i förråden, ej heller bensin/diesel drivna maskiner och fordon. Förvara värdeföremål i lägenheten.

Lokaler

Vi hyr också ut lokaler till privatpersoner, företag och föreningar. Kontakta info@stubo.se om du är intresserad av en lokal.

Parkeringar

Våra garage, carports och p-platser hyrs via Mina Sidor. Läs mer i vår Uthyrningspolicy.