Röstningen är avslutad – 2020 års julgåva går till BRIS.  Tack för alla era röster!

Istället för att ge julklappar och skicka fysiska julkort till våra hyresgäster har Stubo valt att ge en julgåva till en organisation. Stubos julgåva på 20 000 kronor går i år till BRIS och deras viktiga arbete för barn.

En förändrad jul för alla

För Bris brukar barn berätta om allt annat än en gnistrande och mysig jul. Istället handlar det om ensamhet, besvikelser och bråk i hemmet. Julen kan vara en extra svår tid för barn som lever i utsatta situationer. I år blir julen dessutom annorlunda för många.

Nu är restriktionerna för socialt umgänge hårdare än någonsin i Sverige, och för många betyder det en jul utan släktningar. Nu kanske även oron över hur livet kommer att påverkas under nästa år blir tydligare och det kan bli svårare att få återhämtning när framtiden är oviss.

Så kan du som vuxen stötta barn i din närhet

  • Ta hjälp av andra vuxna för din egen oro.
  • Försök att vila från oron genom att göra vanliga och extra mysiga saker.
  • I år är vi ombedda att hålla distans. Hitta ett sätt att ha nära kontakt på ändå. Facetime:a, chatta och ring till barn i din närhet. Visa att du finns där trots avståendet.
  • Lyssna och utforska – hur har ditt barn det nu? Hur kan du avlasta och trygga i år?
  • Informera om var barn kan få stöd om de vill prata med en utomstående.

Du kan också skänka en gåva:  Ge en gåva | Bris – Barnens Rätt i Samhället

 

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter