Hyra bostad

Vill du hyra en lägenhet hos oss?

Välkommen!

För att söka en bostad hos oss måste du registrera dig på Mina sidor. Välj Mina sidor och sedan Registrera dig. För att skapa ett konto måste du ha svenskt personnummer. Har du inget sådant ber vi dig att kontakta oss vardagar mellan kl. 10-11:45 på telefon 0321-53 16 54, så hjälper vi dig.

När du registrerat dig kan du anmäla vilka områden och vilken typ av lägenhet som du är intresserad av. För varje dag du finns registrerad på Mina sidor får du en poäng. Ju fler köpoäng du har desto större chans har du att få ett erbjudande.

Som sökande kan du

  • Söka lägenhet och anmäla intresse för lägenheter
  • Se dina erbjudanden – samt tacka ja eller nej
  • Prenumerera på lediga lägenheter
  • Uppdatera dina personuppgifter och önskemål om lägenhetstyp och område

Tänk på
Efter ett obesvarat erbjudande kan du inte göra några nya intresseanmälningar under de kommande tre månaderna. Efter fem nej tack till erbjudande under ett år kommer din ansökan att raderas. Lämna därför bara intresseanmälningar på de lägenheter du kan tänka dig att tacka ja till.

Hur håller jag koll på lediga bostäder?

Håll utkik på hemsidan och i din mejl!

Lediga lägenheter annonseras alltid ut på stubo.se i 7–10 dagar. Du kan använda dig av mejlbevakning genom att fylla i din mejladress på Mina sidor. Då får du ett meddelande av oss när det finns något ledigt som matchar dina önskemål.

Vem får lägenheten?

Du anmäler dig till den eller de lägenheter som du är intresserad av. När sista dag för intresseanmälan passerat sorteras alla sökande i poängordning. De som har flest poäng och uppfyller alla våra krav får en inbjudan till visning och den som efter visning tackar ja blir erbjuden att skriva kontrakt.

Observera! För att behålla dina köpoäng och står kvar som sökande måste du logga in på Mina Sidor minst en gång per år och spara dina uppgifter, annars kommer du att tas bort ur systemet.

Viktig info för dig som är anställd hos Ulricehamns kommun och söker lägenheter hos oss: Vi vill påminna dig som söker lägenheter hos oss och har ett konto på Mina Sidor eller vill skapa ett konto på stubo.se att det är viktigt att du använder din privata e-postadress, använd alltså inte den e-postadress du har hos din arbetsgivare Ulricehamns kommun.