Så söker du bostad

Vill du hyra en lägenhet hos oss?

Välkommen!

1. Registrera dig

För att kunna söka en ledig lägenhet behöver du registrera dig som bostadssökande.

Detta gör du på Mina sidor. Behöver du hjälp är du välkommen att kontakta kundservice. När du har registrerat dig kan du anmäla vilka områden och vilken typ av lägenhet som du är intresserad av. För varje dag du finns registrerad på Stubo får du en poäng. Hur många poäng du har ser du på Mina sidor.

Registrera dig som sökande

Som sökande kan du

 • Söka lägenhet och anmäla intresse för lägenheter
 • Se dina erbjudanden – samt tacka ja eller nej
 • Prenumerera på lediga lägenheter
 • Uppdatera dina personuppgifter och önskemål om lägenhetstyp och område

2. Håll ditt konto aktivt

Du måste uppdatera din registrering i kön en gång per kalenderår och spara dina uppgifter, annars kommer du att tas bort ur systemet och du kommer förlora dina poäng.

Uppdatera gör du genom att logga in på Mina sidor, eller kontakta kundservice.

3. Anmäl intresse för en bostad, bilplats eller förråd

När du har loggat in kan du anmäla intresse för lediga bostäder, bilplatser eller förråd.

Anmäl intresse för en bostad

När du har loggat in kan du enkelt anmäla intresse för lediga objekt. Besök Ledigt just nu för att anmäla intresse för en bostad, bilplats eller förråd. Klicka på knappen “Anmäl intresse” på objektsidan. Du kan max söka fyra lägenheter samtidigt. När du har anmält intresse för en bostad läggs den bland dina intresseanmälningar på Mina sidor.

När du söker bostad är det bra att i god tid förbereda dina intyg. Tänk också på att alltid ha rätt uppgifter på Mina sidor vad gäller inkomst, arbetsgivare och adress.

Besked

Lediga lägenheter annonseras alltid ut på stubo.se i 7- 10 dagar. När ansökningstiden för en lägenhet gått ut sorteras de sökande efter antal poäng. Det är kö-poängen som avgör vem som får erbjudande av de som har sökt en lägenhet. Personliga, medicinska eller sociala skäl ger inga förturer. Förutom registreringstiden ser vi även till att man uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy. De som har flest poäng och uppfyller alla våra krav får en inbjudan till visning. Du kan följa statusen på de lägenheter du anmält intresse på via Mina Sidor.

Håll koll på din e-postadress

Vi skickar alltid erbjudande om visning via e-post till den adress du registrerat hos oss. Det är därför viktigt att du angivit korrekt e-postadress och att du kontrollerar den regelbundet.

4. Gå på visning

De sökande som blir kallade till visning får en inbjudan skickad till sig via mejl och måste därefter tacka ja eller nej inom utsatt tid. Du kan få erbjudande om visning på flera lägenheter samtidigt.

Tänk på

Efter ett obesvarat erbjudande kan du inte göra några nya intresseanmälningar under de kommande tre månaderna. Efter fem nej tack till erbjudande under ett år kommer din ansökan att raderas. Lämna därför bara intresseanmälningar på de lägenheter du kan tänka dig att tacka ja till.

5. Ladda upp intyg

För att vi ska kunna erbjuda dig ett hyreskontrakt behöver vi få intyg på att den månadsinkomst du har angivit stämmer. På begäran ska du kunna visa goda referenser från nuvarande och tidigare hyresvärd.

Tänk på att alltid ha rätt och aktuella uppgifter på Mina sidor vad gäller inkomst, arbetsgivare och adress.

Ladda upp dina intyg

 1. Logga in på ditt konto, välj menyn Mina sidor
 2. Gå till Mina sidor och välj Ladda upp dokument
 3. Välj knapp Bläddra och välj att ladda upp dokument eller bild
 4. Välj knapp Dokumenttyp
 5. Välj knapp Skicka, intyg laddas upp på din profil.

Observera att dokumenten måste vara i formaten JPG/JPEG eller PDF.

Har du dokumentet på papper?

 1. Ta foto med mobilen och spara bilden på mobilen
 2. Logga in på Mina sidor på mobilen, välj Ladda upp dokument
 3. Välj Bläddra och välj Bildbibliotek och välj aktuell bild

6. Skriva kontrakt

Om du uppfyller våra grundkrav kontaktar vi dig för att skriva ett hyresavtal. När du skriver kontrakt förvinner dina kö poäng och du stryks ur den aktuella kön. Vill du ställa dig i kö igen gör du det på Mina Sidor, tidigast 6 månader efter att du har skrivit kontrakt.

Har du frågor om uthyrning eller hur kösystem fungerar är du välkommen att kontakta uthyrningen.

Ring 0321-53 16 54
Telefontid under vardagar:
08:00 – 11:45

Du kan även nå oss via e-post:
uthyrning@stubo.se

Observera! För att behålla dina köpoäng och står kvar som sökande måste du logga in på Mina Sidor minst en gång per år och spara dina uppgifter, annars kommer du att tas bort ur systemet.

Du kan anmäla intresse för högst fyra lägenheter samtidigt.

Om ni tackar NEJ fem gånger eller SVAR UTEBLIR en gång inom tolv månaders period blir man spärrad från att anmäla intresse på lägenhet under en tre månader, spärren hävs automatiskt då perioden gått ut.

Efter kontraktsskrivning blir man spärrad i sex månader från kontraktsdatum för att kunna söka ny lägenhet. Köpoängen nollställs och du behöver gå in och registrera en ny intresseanmälan på lägenheter för att börja samla nya poäng.

Viktig info för dig som är anställd hos Ulricehamns kommun och söker lägenheter hos oss: Vi vill påminna dig som söker lägenheter hos oss och har ett konto på Mina Sidor eller vill skapa ett konto på stubo.se att det är viktigt att du använder din privata e-postadress, använd alltså inte den e-postadress du har hos din arbetsgivare Ulricehamns kommun.