Nyproduktion på Stockrosen 1 – invigningen 3/11

Idag den 3 november 2021 har vi officiellt invigt byggnationen av Stubos 56 nya lägenheter på Stockrosen 1, bakom Coop i södra delen av Ulricehamn.

Deltagare på onsdagens invigning var bland andra kommunchef Gustaf Olsson, kommunstyrelsens ordförande Roland Karlsson, Stubos styrelseordförande Dario Mihajlovic, ByggArvids vd Elisabeth Dahlgren och Stubos vd Erica Waller. De två sistnämnda ”invigde” bygget med en fingerad sprängning.

ByggArvid AB har fått uppdraget att bygga de 56 nya hyreslägenheterna för Stubo AB i Ulricehamn. Nyproduktionen består av ett 6 våningshus och ett 7 våningshus.

Vi från Stubo ser fram emot att samarbeta med ByggArvid med nyproduktionen av de nya hyreslägenheterna på Stockrosen. Detta är något vi är väldigt stolta över. Vi har tänkt mycket på den goda boende miljön och även på att skapa hus som är moderna, tillgängliga och energieffektiva.

Lägenheterna ska vara moderna, attraktiva och hållbara. Projektet blir det största på väldigt lång tid för bolaget och kommer att ha en hög miljöprofil. Husen kommer att ha hybridsolceller som producerar både el och varmt vatten. Värmen från solcellerna kommer sommartid att värma borrhålen för bergvärmen. Systemet innebär också att kyla från borrhålen används sommartid för att kyla ner ventilationen så att det bli svalare i husen.

Stubo bidrar till att utveckla Ulricehamn och bygga attraktiva hyresrätter till en växande befolkning. Vi har som mål att planlägga och bygga 100 nya hyresrätter till 2025 för att möta det ökande behovet av nya bostäder. Vi ser till de olika platsernas möjligheter när vi planerar de nya husen för att på bästa sätt kunna nyttja befintlig infrastruktur med närhet till kollektivtrafik, service och grönområden. Det främjar en resurseffektiv och hållbar stadsutveckling och bidrar till levande stadsdelar.

Som boende i Ulricehamn har vi både vatten och natur runt hörnet, samtidigt som det går snabbt att åka till Borås eller Jönköping. En perfekt liten stad för den som vill kombinera lugn, flexibel kommunikation och vackra grönområden.

Här utvecklas ett hemtrevligt och levande kvarter. Lägenheterna har genomtänkta planlösningar, hög grundstandard och egen balkong eller uteplats. De flesta lägenheterna kommer att ha en fantastisk utsikt över Ulricehamn och Åsunden.

Lägenheterna kommer att vara inflyttningsklara våren 2023.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter