Pågående projekt

Nyproduktion

Parkrosgatan

På Parkrosgatan (bakom Coop) bygger Stubo 56 st nya hyreslägenheter. Nyproduktionen består av ett sexvåningshus och ett sjuvåningshus.

Snabbfakta

Typ: Flerbostadshus
Upplåtelseform: Hyresrätter
Cirka hyra: 5674 – 9887kr/månad
Boarea: 41.5 kvm – 74.4 kvm
Antal rum: 1 – 3 ROK
Status: Färdigställt
Planerad inflyttning: Våren 2023

Parkrosgatan

Om projektet

Vi från Stubo ser fram emot att samarbeta med ByggArvid med nyproduktionen av de nya hyreslägenheterna på Stockrosen. Detta är något vi är väldigt stolta över. Vi har tänkt mycket på den goda boende miljön och även på att skapa hus som är moderna, tillgängliga och energieffektiva.

Lägenheterna kommer att vara moderna, attraktiva och hållbara. Projektet blir det största på väldigt lång tid för bolaget och kommer att ha en hög miljöprofil. Husen kommer att ha hybridsolceller som producerar både el och varmt vatten. Värmen från solcellerna kommer sommartid att värma borrhålen för bergvärmen. Systemet innebär också att kyla från borrhålen används sommartid för att kyla ner ventilationen så att det bli svalare i husen.

Stubo bidrar till att utveckla Ulricehamn och bygga attraktiva hyresrätter till en växande befolkning. Vi har som mål att planlägga och bygga 100 nya hyresrätter till 2025 för att möta det ökande behovet av nya bostäder. Vi ser till de olika platsernas möjligheter när vi planerar de nya husen för att på bästa sätt kunna nyttja befintlig infrastruktur med närhet till kollektivtrafik, service och grönområden. Det främjar en resurseffektiv och hållbar stadsutveckling och bidrar till levande stadsdelar.

Om lägenheterna

Här utvecklas ett hemtrevligt och levande kvarter. Lägenheterna har genomtänkta planlösningar, hög grundstandard och egen balkong eller uteplats. Det kommer finnas diskmaskin, tvättmaskin och torktumlaren i varje lägenhet. De flesta lägenheterna kommer att ha en fantastisk utsikt över Ulricehamn och Åsunden.

Parkering kommer finnas att hyra i mån av plats i det planerade parkering i anslutning till husen, även dessa ska intresseanmälas via hemsidan. I bostadsområdet kommer finnas elbilsladdstationer, ett steg i att skapa ett gemensamt och hållbart boende.

Om området

Parkrosgatan ligger bakom Coop. Härifrån är det enkelt att ta sig till sin arbetsplats och planera livet för familjen. Här finns det nu fina lekytor för barnen och gott om yta att möta sina grannar. Som boende i Ulricehamn har vi både vatten och natur runt hörnet, samtidigt som det går snabbt att åka till Borås eller Jönköping. En perfekt liten stad för den som vill kombinera lugn, flexibel kommunikation och vackra grönområden.

Rivning

Stockrosvägen 6-10

Flera av Stubos hus är över 40 år gamla och i takt med att husen åldras ökar risken för att allvarliga skador kan uppstå i byggnaderna. Ibland går det att underhålla och renovera husen, ibland går det inte.

Rivning och byggstart är beräknad att ske inom 2–3 år.

Vi vill gärna att alla våra hyresgäster ska kunna fortsätta bo kvar på Stubo och kommer göra vad vi kan för att hitta lämpliga lägenheter inom Stubos bestånd.

Vi förstår att informationen om rivningen skapar oro hos er som bor på området idag, men eftersom vi har två år på oss ser vi goda möjligheter att hitta fungerande lösningar.

Stockrosvägen 6-10

Om projektet

Husen på Stockrosvägen 6–10 har tekniska brister och därför har Stubo börjat att planera för en förnyelse av byggnationen på området. Ni som bor på området har också bland annat i hyresgästundersökningen påtalat att ni upplever brister i husen. Det har vi självklart tagit till oss. Även Solrosens vård- och omsorgsboende kommer i framtiden att behöver byggas om då kommunens verksamhet flyttas om till annan plats.

Stubo har därför arbetat med en ny detaljplan för området som bl.a innebär att befintliga byggnader på Stockrosvägen 6–10 kommer att rivas för att möjliggöra annan bebyggelse.

Genom att riva och bygga nytt skapar vi långsiktigt hållbara hus anpassade till dagens standard, samtidigt som vi förbättrar inomhusklimat och tillgänglighet i lägenheterna. Det är också en möjlighet att förbättra miljöaspekter, såsom energieffektivitet, värme och ventilation.

Målet med rivning och nybyggnation är att våra hyresgäster ska trivas och ha en god boendemiljö. Stubo vill kunna erbjuda bra och moderna bostäder som håller under många år framöver.

Renovering