Grillningsförbud

Just nu råder grillningsförbud i hela Sverige. Det innebär att det för närvarande inte är tillåtet att grilla på allmänna platser, vilket inkluderar grillplatser i våra bostadsområden. Förbudet gäller även engångsgrillar.

Avser ni att grilla på er uteplats eller balkong så är detta fortsatt tillåtet, men då endast med elgrill eftersom alla ska ha chansen att njuta av fina sommarkvällar från sina uteplatser eller balkonger utan att störas av rök och os. En annan viktig anledning är att kol- och gasolgrillar utgör en stor brandfara.

Läs mer om eldnings- och grillförbudet för Västra Götalands län här:  https://www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/om-lansstyrelsen-i-vastra-gotaland/nyheter-och-press/nyheter—vastra-gotaland/2018-07-25-totalt-grill–och-eldningsforbud-i-hela-lanet.html