Grillning, studsmattor och andra påminnelser inför sommaren

Nu är sommaren här med grillning, bad och annat som hör till. För att alla ska få en trevlig och säker sommar i våra bostadsområden finns det en del saker som är bra att tänka på.

Grilla lugnt – Använd gärna de grillplatser som finns i våra områden. Vi ser gärna att du grillar på din uteplats eller balkong, men endast med elgrill eftersom alla ska ha chansen att njuta av fina sommarkvällar från sina balkonger utan att störas av rök och os.

En annan viktig anledning är att kol- och gasolgrillar utgör en stor brandfara.

Inga studsmattor – Eftersom studsmattor medför en stor olycksrisk och vi dessutom är ansvariga för det som sker inom våra områden, kan vi inte tillåta studsmattor på gårdar och uteplatser.

Dags för plask – Det är okej med plaskpooler för de minsta barnen. Kom bara ihåg att alltid hålla koll och att tappa ur vattnet när de badat klart, på grund av olycksrisken.

Kör varsamt – Så här på våren och sommaren är många barn ute och leker. Försök hålla det i minnet och kör lite extra lugnt kring bostadsområdena.

Fimpar – Undvik att kasta fimpar på marken. Tänk på småbarn och husdjur, inte minst den allmänna trivseln i området och det kan utgöra brandrisk.

Cykelparkering – Sommaren är cykelns årstid. Se bara till att parkera den antingen i cykelställen eller i cykelrummen. Då blockerar du varken dörrar eller vägar i onödan.