Konstverk på Karlslätt, Ulricehamn!

Den mexikanska konstnärsduon Himed & Reyben gästar Ulricehamn och kommer att uppföra en muralmålning på Stubos hyresfastigheter, Karlslätt.

Senast Himed & Reyben var i Sverige var 2017 då de deltog i Urban Art i Göteborg och de målade också väggar i Falköping. Nu är de tillbaka i Sverige för att måla en vägg på Karlslätt och måla garagelängorna ut mot Tre rosors väg. Tanken är att ni som bor i området kan vara med och måla garagen tillsammans med konstnärerna. Under tiden Himed & Reyben är på plats får ni gärna skämma bort dem, prata med dem, bjuda på kaffe mm.

Om konstnärerna. Himed & Reybens konst har utvecklats inom den latinoamerikanska street art- och graffitiscenen, med starka influenser från den mexikanska muralismen. De använder sig av stenciler* för att skapa oftast monumentala konstverk på fasader i stadsrummet. Stenciler* har traditionellt använts inom street art i småformat för att reproducera och propagera ett och samma motiv. I kontrast till detta skapar Himed & Reyben, med hjälp av kollektiva processer, gigantiska stenciler som bara används en gång, för att sen förstöras. I deras konst står det unika och kollektiva i centrum.

Himed & Reybens konstverk kommer att uppföras på Karlslätt, en grön gavel,  30 maj – 5 juni.

Garagelängorna målas tillsammans med er boende. Alla är välkomna att vara med och det kostar inget. 6 – 17 juni. (Tänk på att ha oömma kläder på er samt skor som det kanske kommer att hamna lite färg på)

Den 4 juni blir det ett samtal med filmvisning i föreningslokalen, gaveln 9A kl. 18-19. Vi startar med att bjuda på grillkorv från kl.17. Himed & Reyben kommer att vara med. Det är Kultur i väst, Urban konst, Stubo, Ulricehamns kommun och er egen förening som gemensamt bjuder in till kvällen Hur kan du påverka din boendemiljö? Kvällen kostar inget och vi vill gärna att du/ni kommer.

Mer information om den 4 juni hittar ni här:
http://www.kulturivast.se/samtida-konst-arkitektur-form-och-design/hur-kan-du-paverka-din-boendemiljo-filmvisning-och-samtal 

För mer information kontakta:
Er granne: Gunnar Rohdin 070-5718468
För STUBO: Avni Bajrami 0321-53165 
För Ulricehamns kommun: Victoria Klaiber Svensson, Kulturstrateg 0766-435175