Glada hyresgäster flyttar in på Parkrosgatan

Nyproduktionen på av de två husen på Parkrosgatan har pågått sedan hösten 2021. Parkrosgatan ligger bakom Coop i Ulricehamn. I början av december var det äntligen dags för de första hyresgästerna att flytta in i de moderna lägenheterna.

– Jag är väldigt nöjd med projektet och det goda samarbetet med entreprenören ByggArvid. Vi har haft ett gemensamt fokus för att skapa hög boendekvalitet för hyresgästerna och hus som också är energieffektiva, berättar Erica Waller, VD för Stubo.

Energieffektiva hus
Husen har hybridsolceller som producerar både el och värme. Värmen från solcellerna kommer sommartid att värma borrhålen för bergvärmen vilket gör att värmesystemet blir extra effektivt. Systemet innebär också att kyla från borrhålen används sommartid för att kyla ner ventilationen så att det bli svalare i husen.

Stubo bidrar till att utveckla Ulricehamn och bygga attraktiva hyresrätter till en växande befolkning. Företaget har som mål att planlägga och bygga 100 nya hyresrätter fram till 2025 för att möta det ökande behovet av nya bostäder.

– För oss är det viktigt att bygga hyresrätter med närhet till kollektivtrafik, service och grönområden. Det främjar en resurseffektiv och hållbar stadsutveckling och bidrar till levande stadsdelar, fortsätter Erica.

Börje och Maj-Britt
Hyresgästerna Maj-Britt och Börje Turesson är väldigt glada äver att få flytta in på Parkrosgatan och njuter av utsikten över sjön Åsunden.
Björn-Ove och Erica
Björn-Ove Johansson, ansvarig för skötsel och underhåll på Stubo och Erica Waller, VD är mycket nöjda med projektet. – Projektet har fungerat väldigt bra, säger Erica.

Hyresgästerna är på plats
Två av de första hyresgästerna att flytta in är Maj-Britt och Börje Turesson. Paret har tidigare bott i Blidsberg men kände att de ville komma in till Ulricehamn för att ha bättre förbindelser till barnen.
När vi träffar dem håller de som bäst på att packa upp flyttlådor. De har dottern till hjälp och är väldigt glada över att ha fått tillgång till sin nya fina lägenhet.
– Vi är väldigt nöjda med Stubo som hyresvärd. Personalen är trevlig och tillmötesgående. Det bästa med lägenheten är utsikten över vattnet, säger Maj-Britt.
Alex Klint står i kön att få sin nyckel till lägenheten när vi träffar henne. Hon anmälde sitt intresse för att komma närmare jobbet.

– Det är jag och mina två katter, Simma och Charlie, som flyttar in i lägenheten idag, säger Alex nöjt. Jag ser fram emot att få julpynta min nya lägenhet och njuta av solnedgången på balkongen, fortsätter hon.
Ali Musaev har fått hjälp av sina föräldrar och kommer med flyttlasset när vi är på plats. Han har tidigare bott på Nillas väg men ser fram emot att nu få en större och nyare lägenhet.
– Det ska bli skönt att få en rymligare lägenhet som dessutom är nybyggd, förklarar Ali.
Mellan husen står fastighetsskötarna och serverar kaffe och korv med bröd till de nyinflyttade. Det är en mycket trevlig och förväntansfull stämning mellan husen på Parkrosgatan 4 och 6.