Lekplats och snart ett hotell för vårens insekter

Äntligen är lekplatsen på Stockrosgatan klar och barnen kan nu nyttja rutschkanan och klätterställningen intill husen. Det är viktigt att barnen har säkra och trivsamma uteplatser att leka på i våra bostadsområden.

– Denna gången har vi valt att använda träflis som underlag, berättar Björn-Ove Johansson på Stubo. Träflisen har en god hållbarhet och ger en härlig naturkänsla till uteplatsen. Dessutom är det ett prisvärt alternativ, avslutar han.

Inom kort kommer även ett insektshotell att ställas upp i omgivningen. Insekthotell är en fin boplats för våra värdefulla pollinerare så som fjärilar, bin, humlor och nyckelpigor. Gästerna i insektshotellet bidrar dessutom till bättre skörd samtidigt som de hjälper till att bekämpa skadeinsekter.

Insektshotell
Just nu pågår färdigställandet av ett insektshotell som ska skapa boendemöjligheter för våra insekter till våren.