Trygghetsvandring med lyckat utfall

Onsdagen den 15 november arrangerade Stubo en trygghetsvandring i området kring Stockrosen. På plats fanns polisen, Hyresgästföreningen, Stubos ordförande Roland Karlsson, några hyresgäster men också representanter från Stubos verksamhet.

Trygghetsvandring innebär att en grupp människor går igenom ett område och systematiskt inventerar det ur trygghetssynpunkt. Grundtanken är att personer som bor och verkar i området ska medverka och dela med sig av sina erfarenheter.

– Vi träffades vid Coop och gick gemensamt en sväng i området. Vi såg bland annat över buskageplanteringar och belysningen. Efteråt summerade vi resultatet över en fika tillsammans, berättar Björn-Ove Johansson, Stubo.

Alla som medverkade var eniga om att området kändes tryggt och säkert. Nästa trygghetsvandring kommer att arrangeras i början av nästa år på Hemrydsgatan i Ulricehamn.

Gatlyktor lyser i vintermörker