Uppdaterad 2020-10-30 – Skärpta allmänna råd för att minska smittspridning av Covid-19

Folkhälsomyndighetens beslut om skärpta allmänna råd för att minska smittspridningen av Covid-19 innebär att Stubo nu går tillbaka till de rekommendationer som gällde i våras – det vill säga att fysiska möten åter begränsas.

Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Västra Götalands, Stockholms och Östergötlands län att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.
  • Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser i  Västra Götalands, Stockholms, och Östergötlands län.

Läs mer hos Folkhälsomyndigheten

Besöksrutiner kontoret:

Covid-19 har inneburit en hel del förändrade rutiner för oss alla. Vi fortsätter att hålla kontoret på Jönköpingsvägen 53 stängt. Ring därför alltid innan om ni vill boka en tid för att träffa någon av oss.

Endast akuta jobb hemma hos dig:

Vi vill fortsätta att ge våra hyresgäster så bra service som möjligt, trots det rådande läget. Tillsvidare utför vi endast akuta jobb i lägenheter. För att undvika att sprida smitta gör vi inte besök i lägenheter om det inte är akut.
Innan hembesök genomförs kontaktas boende för att säkerställa att hen inte är sjuk. Om så är fallet avbokas besöket.

Måste ett akut besök ändå genomföras vid till exempel en vattenläcka kommer Stubos medarbetare använda skyddsutrustning för att kunna utföra arbetet.

Vi kommer kontinuerligt att uppdatera information kring detta på vår hemsida.

Du är välkommen att ta kontakt med oss: mejla info@stubo.se eller ring 0321 53 16 50. En serviceanmälan kan du även göra via Mina Sidor. På Mina Sidor kan du lämna kontakt- och serviceärenden dygnet runt.  Där hittar du också avier och info kopplad till din lägenhet.

Vi har även valt att ställa in våra boendemöten framöver.

Vi tar situationen på allvar och gör vad vi kan för att säkerställa människors trygghet och säkerhet i första hand.