Dawuud om sin LIA-praktik på Stubo

Dawuud är 29 år och bor i Ulricehamn. Han läser till energiingenjör på distans och har nyligen gjort en sjuveckors LIA-praktik på Stubo.
– Utbildningen är på distans men emellanåt ses vi även i Tranås. Det känns viktigt att även få den praktiska delen i utbildningen, förklarar Dawuud.

Det råder mycket diskussioner om energi i vårt samhälle och Dawuud tycker frågan är viktigt. Det var delvis därför han valde att utbilda sig till energiingenjör. Utbildningen är bred och innefattar så väl ellära som kunskap om solceller.

Under sin praktik på Stubo så har Dawuud haft Denzil Potter som handläggare. Han har undersökt ventilationsanläggningen i en förskola som byggdes på 90-talet. Dawuuds bedömning är att det befintliga aggregatet är fullt rimligt även om det troligtvis bytts ut sedan skolan byggdes. Han har även fått medverka på OVK-besiktningar som gjorts och lära sig om hur man beräknar flöden för en lägenhet.

– Det har varit mycket lärorika och givande veckor på Stubo. Jag har känt mig välkommen av den trevliga personalen som frikostigt har delat med sig av sina erfarenheter. Jag hoppas att även kunna få göra höstens praktik på Stubo, avslutar Dawuud.

LIA-praktikant