Hyresgästföreningen fyller 100 år och firar med Stubo

Den 24 maj var återigen dags för en hyresgästträff för hyresgäster boende på Nillas väg och Karlslätt. Det bjöds på tårta och anledning var att Hyresgästföreningen i år fyller 100 år. Dessutom arrangerades en tipspromenad som Leif Svedberg vann. Vi träffade tre av hyresgästerna som medverkade denna soliga onsdag i maj.

Myrman, Adam
Adam Myrman och hans son Levi, 2 månader

Hur länge har du bott här?
– Jag träffade min sambo Marina för två och ett halvt år sedan. Hon bodde då redan här med sina två barn. Levi är vår gemensamma son.

Hur trivs du?
– Jag har bott här lite för kort för att uttala mig men barnen trivs väldigt bra i området.

Vad tycker du om sådana här dagar som Stubo tillsammans med Hyresgästföreningen arrangerar?
– Det är käckt att komma ut och möta lite människor som bor i området.

Karlberg, Monica
Monica Karlberg

Hur länge har du bott här?
– Jag har bott här över 40 år. Det har alltid varit mycket aktiviteter och det är väldigt trevligt.

Hur trivs du?
– Det var bättre förr tycker jag. Numera så känns det som om fler sluter sig och blir sittande inomhus. Förr var gårdarna mycket mera levande men man får ju respektera att vissa hyresgäster vill ha det så.

Vad tycker du om dagar som denna?
– Det är kul med aktiviteter men just idag är det färre barn som deltar. Dem saknar jag idag.

Wallin, Eva
Eva Wallin

Hur länge har du bott här?
– Jag har bott här sedan 2005.

Hur trivs du?
– Jag trivs mycket bra. Inte sällan samlas vi på gården och 11-kaffe tillsammans, det är en trevlig tradition.

Vad tycker du om detta arrangemanget?
– Det är trevligt här idag. Jag tog mig hit tillsammans med några väninnor och grannar.