Teknisk förvaltare med höga ambitioner

Marie Johansson är nyanställd som teknisk förvaltare på Stubo. Hon har tidigare arbetat på Familjebostäder i Göteborg, som också är ett allmännyttigt bolag. Marie har höga ambitionsnivåer och brinner för fastighetsförvaltning.

Vi träffar Marie på Stubos kontor två veckor in i sin anställning. Marie berättar att hon är drygt 50 år gammal och bor i Ulricehamn. På sin fritid tycker hon om att umgås med familjen och tycker om byggnadsvård, men också åka konståkning, ett intresse som hon hittat i vuxen ålder.
– Konståkning är en rolig träningsform och träningstiderna passar bra in i min vardag, berättar hon.

Marie beskriver sig själv som en glad och engagerad person. Hon strävar efter att få bidra till en positiv inverkan på Ulricehamns utveckling men också förbättra boendemiljön för Stubos hyresgäster. Min tidigare arbetsgivare hade ett stort fokus på ett klimatneutralt byggande och att nå de högt ställda klimatmålen om halverad klimatpåverkan till 2025 och en minskning med 90% till 2030 därav var cirkulärt byggande en viktig del. När vi nyligen byggde om och renoverade en del av fastigheten på Kustgatan 3, valde vi att bygga en av de nya lägenheterna helt inredd med återbrukat material som innerdörrar, wc-inredning, köksstommar, vitvaror och armaturer. Kakel och klinker var en felbeställning av ett annat bolag som skulle slängts om det inte återbrukats och är därför i nyskick.

Projektet fick ett stort genomslag i media och det kändes kul att med återbrukat material kunna ge en lägenhet nytt liv, förklarar Marie. Ett annat projekt som pågår i mitt tidigare område är ett klimatskalsprojekt där vi genom återbruk av takpannor minskar utsläppen av växthusgaser med 26 ton jämfört med om vi skulle ha lagt ett helt nytt tak.

Marie är taggad inför sitt nya uppdrag som teknisk förvaltare på Stubo. Hon kommer att ansvara för underhållsplanering och upphandling men också systemimplementering och brandskyddsutveckling samt uppföljning av energi.
– Det är en bred och ansvarsfull roll, vilket känns spännande och roligt. Dessutom är Stubo ett mindre bolag vilket ger kortare beslutsvägar, fortsätter hon.

Vi välkomnar Marie som ny på jobbet och ser fram emot att följa hennes fortsatta framgångar inom fastighetsförvaltning.

Marie Johansson