Nu får gamla cyklar nytt liv

Under åren har Stubo samlat på sig hundratals cyklar som hyresgäster lämnat efter sig. Flera av cyklarna är i gott skick och kan definitivt användas igen. I början av september kom Orvar Pettersson och hans medarbetare från Överskottslagret till förrådet på Nillas väg där Stubo samlat cyklarna.

– Det är många fina cyklar, säger Orvar när han får syn på dem i förrådet. Det finns ett klart behov av cyklar runt om i vår kommun. Vi behöver bara se över dem och sedan kan de gå till försäljning hos oss på Överskottlagret, fortsätter Orvar.

– Vi på Stubo älskar hållbarhet och det känns bra att Överskottslagret nu kan ta hand om våra cyklar och ge dem nytt liv. Redan efter några dagar såldes tio utav cyklarna, säger Björn-Ove Johansson, Stubo.

OM ÖVERSKOTTSLAGRET
Överskottslagret är en företagsgrupp inom daglig verksamhet där man arbetar med återvinning och bedriver second hand-butik en dag i veckan.

Orvar Pettersson och Magnus Nilsson
Orvar Pettersson, Överskottslagret och hans kollega Magnus Nilsson.
Björn-Ove Johansson bland cyklar
Björn-Ove Johansson, Stubo