Hästtransport

Saker från Stockrosen ger ridklubben ett lyft

I början av oktober uppmanade vi föreningar att höra av sig om de var intresserade av att bli sponsrade med saker som rivningen på Stockrosen lämnat efter sig.

En av föreningarna som då kontaktade Stubo var Ulricehamnsbygdens ridklubb. Klubbens vitvaror började bli gamla och behövde bytas ut.

– Det var toppen att få ta del av begagnade, men fullt fungerande saker, till klubbens verksamhet. Vi hämtade bland annat ett kylskåp, en tvättmaskin, en fläkt och några förvaringsskåp. Som ridklubb så finns det inte alltid pengar till underhåll. De intäkter som vi får in går i huvudsak till hästarna i vår verksamhet, berättar Marie Dahlén, verksamhetschef för ridklubben.

Planen är att ridklubbens kafé ska få ett lyft men även klubbens omklädningrum. Ridklubben firar 50 år som förening nästa år och just nu smids det planer för ett antal aktiviteter som ska gå av stapeln under jubileumsåret.

Föreningen har i dagsläget cirka 350 medlemmar.
– Vi har en stor åldersspridning i vår klubb, den yngsta deltagaren på Knattelekis är fyra år medan den äldsta i seniorgruppen är 74 år, avslutar Marie.

Vi på Stubo är glada att kunna göra skillnad för våra föreningar i bygden och
dessutom bidra till återbruk.

Hästtransport