Samarbete och dialog förebygger avhysningar

Dagens ekonomiska situationen har bidragit till att alla i samhället fått det tuffare och i veckan skrev Fastighetstidningen att antalet avhysningar i Sverige ökar. Stubo är förskonade från det men ser att antalet inkassoärenden ökar. Bostadsbolaget jobbar aktivt tillsammans med kommunen för att i tidigt skede få en dialog med hyresgäster som har betalningssvårigheter. Avhysning är den absolut sista åtgärden och en situation man in i det längsta vill undvika.

När en hyra uteblir tar Stubo kontakt med hyresgästen för att ta reda på varför hyran uteblivit. Kanske går det att förlänga betaltiden eller dela upp betalningen och på så vis ha en rimlig chans att komma i kapp. Stubo samverkar med Ulricehamns kommun och har regelbundna träffar med kommunens boendekonsult Ulrica Berntsdotter.

”Jag upplever att bostadsbolaget Stubo har en ödmjuk inställning till människor och vi har ett mycket gott samarbete. Tillsammans vill vi se till att alla har en chans att komma på banan när de till exempel halkat efter med hyran.” Ulrica Berntsdotter, boendekonsult Ulricehamns kommun.

Stubos Pirjo Andersson träffar regelbundet kommunens boendekonsult Ulrica Berntsdotter för att aktivt jobba förebyggande och undvika avhysningar.