Loppis är poppis– till nytta för många

Lördagen den 7 september arrangerade Stubo ”Loppis är poppis” på området kring Karlslätt. Det blev en lyckad dag på många sätt. Bland de medverkande fanns Polisen, Räddningstjänsten, Ulricehamn Energi och flera engagerade lokala föreningar. En av föreningarna som engagerade sig var U Dance, en lokal dansförening för barn och ungdomar. Föreningen deltog med syfte att samla in pengar.

Camilla Palm är engagerad i föreningen U Dance som är en dansförening för barn och ungdomar. Föreningen är relativt ung men har haft en god tillväxt och har redan idag cirka 500 medlemmar (och 700 kursbokningar). De erbjuder träning och tävling i flera olika dansstilar.

U Dance valde att engagerade sig i Loppis är poppis för att samla in pengar till en av tävlingsgrupperna i föreningen.
– Att tävla i dans medför en del kostnader så några av oss föräldrar tog initiativet och drog i lite trådar inför loppisen men tjejerna skötte försäljningen under dagen, berättar Camilla.

Föreningen samlade gemensamt ihop saker som under dagen såldes till besökare. Insatsen visade sig vara lyckad och föreningen fick in hela 4000 kronor som nu kommer kunna täcka delar av de kostnader i samband med tävlingar framöver.
– Det känns kul att evenemanget kom till nytta för många, säger Pirjo Andersson på Stubo, samordnare av evenemanget Loppis är poppis.

Personal från Stubo i reflexvästar
Engagerad personal hjälpte till i samband med Loppis är poppis på Karlslätt lördagen den 7 september.
Tält med ballonger
Det riggades upp ballongprydda tält runt om på området.
Igelkott
Även små fyrbenta i området visade intresse för arrangemanget.