Information om Coronaviruset – Covid-19

Nu behöver vi alla hjälpas åt att försvåra för Corona-viruset att sprida sig. Med omsorg för dig, dina grannar och för våra medarbetare, skulle vi också vilja be er allra vänligast om att tänka på följande saker:

Är du eller någon i din familj sjuk i feber, luftvägssymtom eller andra influensasjukdomar (som t ex magsjuka) och är hemma – gör bara akuta felanmälningar. Vi vill inte riskera att våra medarbetare för smittan vidare till dina grannar eller att våra medarbetare blir sjuka i onödan. Vänta med att göra felanmälningar av icke-akut karaktär tills ni är helt friska igen. En akut felanmälan är t ex en vattenläcka, stopp i avlopp, trasiga elledningar eller kyl/frys som inte fungerar.

Vi önskar att ni kontaktar oss främst genom telefon och mail. Vårt kontor kommer inte ha öppet, endast förbokade besök är välkomna.

Vi vill också be dig som har inbokade besök i närtid och är sjuk/har symptom, att avboka dem. Det kan t ex vara redan gjorda felanmälningar eller målning/tapetsering.

Följ Folkhälsomyndighetens råd!

Var noga med handhygien – tvätta händerna ofta och noga med tvål och vatten före måltid, mathantering och efter toalettbesök. Använd handsprit om du inte har tillgång till tvål och vatten.

Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk för att hindra smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

Stanna hemma om du är sjuk!

Du som har rest i områden där coronaviruset sprids ska vara uppmärksam på något av symptomen som hosta, andningssvårigheter eller feber. Vid uppvisande av sådana symptom ska du inte bege dig till en vårdinrättning.

Istället ska du stanna hemma och kontakta Vårdguiden på telefonnummer 1177 för att få information om vart du ska vända dig.

Viktiga informationskällor är:

krisinformation.se

folkhalsomyndigheten.se

regeringen.se

Vårdguiden 1177 – ring hit om du nyligen varit i ett land där smittspridning pågår och nu har symptom.

Nationellt informationsnummer 113 13 – ring hit för att ställa allmänna frågor om coronavirus.

Har du funderingar om din felanmälan?

Har du funderingar om din felanmälan eller vill avboka ett tidsbokat besök, mejla info@stubo.se. Vi får många samtal nu, så är ditt ärende inte akut, ber vi dig att mejla oss istället för att ringa.

Tack för att du hjälper till att hålla Coronaviruset borta!