Ordning och reda i soptunnan

Under hösten genomför Ulricehamns energi stora informationsinsatser gällande hushållsavfall.

Det är viktigt att vi hjälps åt att sprida informationen och att alla våra verksamheter samverkar för ett mera hållbart Ulricehamn. Notera att nedan gäller dig såväl som privatperson som när du arbetar inom kommunen.

Tre viktiga saker gällande soptunnan för hushållsavfall:

I svart påse får du endast slänga matavfall

I svart påse får du endast slänga matavfall. Det är viktigt eftersom allt innehåll som ligger i svarta påsar går till rötning i en biogasanläggning. Hamnar fel saker i en svart påse så finns det risk för att avfallet hamnar ute i naturen.

Inget löst avfall får finnas i soptunnan

Knyt alltid dubbelknut på påsarna som du slänger i din soptunna. Löst avfall skapar bekymmer. Först när soptunnan ska tömmas i sopbilen, då lösa reklamblad, plast och annat lätt flyger ut och hamnar på gatan med otrivsel och nedskräpning som följd. Därefter i sorteringsanläggningen, där det lösa avfallet medför att avfallet inte kan sorteras på rätt sätt.

Inga påsar större än 50 liter får finnas i soptunnan

För att sorteringsanläggningen skall klara av att hantera ditt hushållsavfall är det viktigt att påsarna i din soptunna inte är större än 50 liter.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter