Roland Karlsson – En trygg ledare med stort kontaktnät

Den 13 april 2023 tillsattes en ny styrelse för Stubo. Roland Karlsson utsågs till ordförande för bostadsbolaget. Vi träffar Roland för att lära känna honom lite närmare men också höra mer om vilka tankar och visioner han har framåt.

Roland Karlsson har under hela sin uppväxt haft en stark anknytning i det ideella föreningslivet men också ett stort samhällsengagemang. Innan Roland klev in i politiken så arbetade han inom VVS-branschen.

Sedan april 2023 så axlar han rollen som ordförande för Stubo och när vi frågar honom om hur den första tiden varit så svarar han:
– Jag känner mig trygg i rollen som ordförande trots att fastighetsbranschen är relativt ny för mig. Jag kommer med ett brett kontaktnät och tycker mycket om att om att träffa nya människor. Jag strävar alltid efter att sprida en positiv sinnesstämning runt mig, vilket ofta är en tillgång i samarbeten och möten med olika intressenter, förklarar Roland.

Roland beskriver sig själv som en lugn och trygg person som ogillar överraskningar. Han tycker om att komma väl förberedd till sina möten och föredrar att få information till sig i god tid.
– Jag lägger mycket tid på omvärldsbevakning och tycker att det är viktigt att hålla sig informerad om utvecklingen i byggbranschen och allmännyttan, säger Roland.

När vi frågar honom om Stubos strategi framåt så understryker han vikten av att bolaget ska förbli en avgörande spelare i kommunens utveckling.
– Kommunen växer och det är viktigt att ha en aktör som Stubo för att skapa stabilitet och hållbarhet i bostadssektorn. Jag tror att bostadsbolaget kan bidra till en ökad trygghet i vår kommun, avslutar han.

Karlsson, Roland
Roland Karlsson, ordförande Stubo AB